nieuws

Vernieuwde bouwsite NBD duidelijker en vooral veel sneller

bouwbreed Premium

De Nederlandse Bouw Documentatie (NBD) is volledig vernieuwd. Onder meer is de site NBD-online, met product-, leveranciers- en vakinformatie, opnieuw gebouwd. Een nieuwe, intuïtief te gebruiken, zoekmachine maakt de site aanzienlijk sneller dan de vorige.

NBD bestaat al ruim 30 jaar en heeft tienduizenden vaste gebruikers. Wat begon als ringbandenreeks met technische informatie over bouwproducten, is uitgegroeid tot een multimediaal communityplatform als toolbox voor de bouwprofessional en installateur. Het geheel bestaat naast NBD-online, onder meer uit een nieuw magazine, nieuwsbrieven per email, presentatieboeken, en installatievakbladen zoals Installatie Journaal, GAWALO, Licht en Beveiligingstechniek.
De site www.nbd-online.nl is helemaal opnieuw gebouwd. In de afgelopen maanden zijn werkplekgesprekken gehouden met bezoekers van de site. Op basis van hun wensen is een prototype gebouwd die vervolgens ook weer door de ondervraagden is getest. Resultaat is dat de navigatie van de site aangepast is en de zoekmachine sterk verbeterd.

Intuïtief

Het zoekscherm zit op een duidelijke plek en de zoekresultaten zijn goed leesbaar, zonder dat de bezoeker veel moet scrollen. De nieuwe zoekmachine levert sneller resultaten en is bovendien intuïtief te gebruiken, dus zonder dat de bezoeker van de site moet beschikken over kennis van het zoeksysteem. Er kan gezocht worden op woorden (full text), codes en categorieën. De bouw- en installatiebranche wordt met NBD-online geholpen in het werkproces door de uitgebreide informatie aan bestekservices, STABU bestekteksten, CAD-tekeningen et cetera.
Nieuw is dat de content niet langer door fabrikanten en leveranciers op de site wordt gezet, maar door de redactie van de site. Dankzij deze redactionele presentatie kunnen bezoekers producten vergelijken puur op basis van technische specificaties en toepassingen in plaats van op basis van commerciële gegevens zoals prijs en levertijden.
Onderdeel van NBD-online zijn de Kennistools. Deze gaan nog dieper in op de materiaalkeuze binnen de verschillende vakgebieden. Zo is er een nieuw calculatieprogramma waarmee kleinere installateurs en zzp-ers online betrouwbare calculaties en offertes maken en zijn er handleidingen voor het verwerken van materialen. De kennistools geven eveneens praktische informatie omtrent normen, wet- en regelgeving en het Bouwbesluit.

Materialen

Behalve dat de site is vernieuwd, geeft NBD ook een nieuw magazine uit: NBD Magazine. Het is de opvolger van NBD Bouwpraktijk en gaat dieper in op de materialen die architecten, installateurs en aannemers het beste voor hun projecten kunnen gebruiken. Het magazine geeft informatie over productkeuze en gebruik en doet dat aan de hand van projecten en tekeningen. Verder staan in NBD Magazine innovaties en slimme oplossingen die bijvoorbeeld minder ruimte kosten of sneller te verwerken zijn. Het blad sluit aan op de dagelijkse praktijk van de bouwprofessionals en installateurs die de materialen moeten toepassen.

Reageer op dit artikel