nieuws

Venetië in Dubai

bouwbreed

De 60 miljard dollar kostende nieuwe stad Mohammed Bin Rashid Gardens in de woestijn in Dubai moet een luxueuze oase worden. Dat blijkt uit het masterplan van Eric Kuhne van Civic Arts uit Londen. “Wat zal het levensbloed zijn van deze nieuwe stad, gepompt door een netwetwerk van kanalen, meertjes en waterwegen die tezamen een waterkant vormen die ongeëvenaard is in het Midden-Oosten”, prijst Kuhne zijn plan aan. Het kanalenstelsel dat ook bevaarbaar is, doet op vele manieren dienst in de stad. Het levert woongebieden voor wild op en levert kansen voor recreatie op. Daarnaast zal de stad meer groen krijgen dan Londen en New York bij elkaar. Net als Venetië vormt het Groot Kanaal de ruggengraat van het watersysteem. Dat loopt van de zee naar het centrum van de stad en terug naar zee.

De 60 miljard dollar kostende nieuwe stad Mohammed Bin Rashid Gardens in de woestijn in Dubai moet een luxueuze oase worden. Dat blijkt uit het masterplan van Eric Kuhne van Civic Arts uit Londen. “Wat zal het levensbloed zijn van deze nieuwe stad, gepompt door een netwetwerk van kanalen, meertjes en waterwegen die tezamen een waterkant vormen die ongeëvenaard is in het Midden-Oosten”, prijst Kuhne zijn plan aan. Het kanalenstelsel dat ook bevaarbaar is, doet op vele manieren dienst in de stad. Het levert woongebieden voor wild op en levert kansen voor recreatie op. Daarnaast zal de stad meer groen krijgen dan Londen en New York bij elkaar. Net als Venetië vormt het Groot Kanaal de ruggengraat van het watersysteem. Dat loopt van de zee naar het centrum van de stad en terug naar zee.

Reageer op dit artikel