nieuws

Vacatures ict-sector moeilijk te vervullen

bouwbreed

Vacatures in de ict-sector staan steeds langer open: 40 procent meer dan een half jaar en 17 procent langer dan een jaar. Daarmee beginnen de bedrijfsresultaten bij eenderde van de bedrijven te lijden onder het groeiend tekort aan goede ict-medewerkers. Dat meldt itjobboard.nl, naar eigen zeggen een van de meest gebruikte wervingssites voor it-personeel in Nederland en Europa.

Vacatures in de ict-sector staan steeds langer open: 40 procent meer dan een half jaar en 17 procent langer dan een jaar. Daarmee beginnen de bedrijfsresultaten bij eenderde van de bedrijven te lijden onder het groeiend tekort aan goede ict-medewerkers. Dat meldt itjobboard.nl, naar eigen zeggen een van de meest gebruikte wervingssites voor it-personeel in Nederland en Europa.
IT Job Board vroeg 104 ict-managers naar hun ervaringen met de krapte op de ict-markt. Bijna driekwart van de ondervraagden geeft aan momenteel openstaande ict-vacatures te hebben.
Bij 54 procent leidt het tekort – met name aan uitvoerend personeel – tot overbelasting van de ict-afdeling.
Algemene vrees is dat wordt gevist in een vijver met veel te weinig gekwalificeerd personeel.

Reageer op dit artikel