nieuws

Ruth Reed volgende voorzitter RIBA

bouwbreed

Het Royal Institute of British Architects (RIBA) krijgt voor het eerst een vrouw als voorzitter. Het is Ruth Reed, die door een meerderheid van de circa 40.000 leden verkozen is als 73ste voorzitter. Reed heeft campagne gevoerd met een eigen website en een manifest. Zij vindt dat architecten betaald moeten worden op basis van de meerwaarde die zij aan de gebouwde omgeving toevoegen, in plaats van op basis van de bouwkosten.

Het Royal Institute of British Architects (RIBA) krijgt voor het eerst een vrouw als voorzitter. Het is Ruth Reed, die door een meerderheid van de circa 40.000 leden verkozen is als 73ste voorzitter. Reed heeft campagne gevoerd met een eigen website en een manifest. Zij vindt dat architecten betaald moeten worden op basis van de meerwaarde die zij aan de gebouwde omgeving toevoegen, in plaats van op basis van de bouwkosten.
Reed was eerder voorzitter van de Royal Society of Architects in Wales.
Zij is docent aan de Birmingham City University en partner in het stedenbouwkundig bureau Green Planning Solutions LLP in Telford.

Reageer op dit artikel