nieuws

ROC-studenten bouwen school in Gambia

bouwbreed

Twintig techniekstudenten van het ROC van Amsterdam gaan samen met bouwkundestudenten uit Gambia een vakschool bouwen in dat land.

Twintig techniekstudenten van het ROC van Amsterdam gaan samen met bouwkundestudenten uit Gambia een vakschool bouwen in dat land.
Kennisuitwisseling is een van de doelen van het project, dat het ROC samen met opleidingsbedrijf SSP Amsterdam heeft opgezet. In Soma, provincie Mansakonko, zullen de door het ROC geselecteerde talenten het Gambia Technical Training Institute bijstaan, een school voor beroepsonderwijs in het westen van het land.
Het Amsterdamse aannemersbedrijf Selie begeleidt de jongeren. Op hun beurt zullen de Amsterdamse studenten de Gambiaanse studenten bouwkunde de fijne kneepjes van het vak proberen bij te brengen.
Stichting Gered Gereedschap levert alle benodigde gereedschappen voor de inrichting van de praktijklokalen. Bovendien heeft de stichting samen met leerlingen van het ROC een zeecontainer omgebouwd, die in Soma als werkplaats zal dienen.

Reageer op dit artikel