nieuws

Restauratie

bouwbreed Premium

Medewerkers van Nico de Bont werken aan de restauratie van de Sint Jan in Den Bosch. In opdracht van het Kerkbestuur is het bedrijf bezig met de derde fase van een grootschalig herstel van de buitengevels van de uit 1366 daterende basiliek. Het schoonmaken, herstellen en vervangen van de talrijke natuurstenen beelden vergt veel aandacht. Een speciaal ontworpen computersysteem houdt met tekst en beeld bij waar welke elementen vandaan komen en waar ze moeten worden teruggezet in welke fase. De restauratie naar een plan van Sturm Architecten uit Roosendaal duurt naar verwachting tot 2010.

Medewerkers van Nico de Bont werken aan de restauratie van de Sint Jan in Den Bosch. In opdracht van het Kerkbestuur is het bedrijf bezig met de derde fase van een grootschalig herstel van de buitengevels van de uit 1366 daterende basiliek. Het schoonmaken, herstellen en vervangen van de talrijke natuurstenen beelden vergt veel aandacht. Een speciaal ontworpen computersysteem houdt met tekst en beeld bij waar welke elementen vandaan komen en waar ze moeten worden teruggezet in welke fase. De restauratie naar een plan van Sturm Architecten uit Roosendaal duurt naar verwachting tot 2010.

Reageer op dit artikel