nieuws

Pijplijn naar Suriname voor goedkope olie

bouwbreed

De regering van Venezuela heeft aangeboden een pijplijn naar Suriname aan te leggen voor de levering van goedkope olie. De pijplijn moet deel uitmaken van een energiebrug, waarbij aan buurland Guyana gas wordt geleverd. Venezuela is bereid de aanlegkosten te dragen. Bovendien kan Suriname gebruikmaken van financieringsmogelijkheden bij de aanschaf van de olie.

De regering van Venezuela heeft aangeboden een pijplijn naar Suriname aan te leggen voor de levering van goedkope olie. De pijplijn moet deel uitmaken van een energiebrug, waarbij aan buurland Guyana gas wordt geleverd. Venezuela is bereid de aanlegkosten te dragen. Bovendien kan Suriname gebruikmaken van financieringsmogelijkheden bij de aanschaf van de olie.
De Surinaamse regering zegt het aanbod van Venezuela te zullen bestuderen en binnenkort met een reactie te komen.

Reageer op dit artikel