nieuws

Pijlers voor Julianabrug

bouwbreed

De complexe bekistingsconstructies voor de pijlers van de Juliana-brug in Zaanstad zijn van de Bekistingsfabriek van BAM Civiel in Schiedam over het water naar de projectlocatie in Zaanstad getransporteerd. Hier installeren mensen van BAM Civiel Noordwest de betonfundaties.

De complexe bekistingsconstructies voor de pijlers van de Juliana-brug in Zaanstad zijn van de Bekistingsfabriek van BAM Civiel in Schiedam over het water naar de projectlocatie in Zaanstad getransporteerd. Hier installeren mensen van BAM Civiel Noordwest de betonfundaties.
De Julianabrug krijgt een slank uiterlijk. De brug, met gescheiden dekken voor snel en langzaam verkeer, krijgt kelkvormige betonnen pijlers. De aannemer stort deze in het werk met behulp van de geheel geprefabriceerde bekistingen.
BAM Civiel Noordwest en Hillebrand Konstruktie vervangen in combinatie de 200 meter lange Julianabrug in opdracht van de provincie Noord-Holland. De brug ontsluit de naastgelegen Zaanse Schans en wordt in de zomer van 2009 opgeleverd. De aanneemsom is ruim 14 miljoen euro.
Het vervangen van de Julianabrug is onderdeel van het programma ‘Vaart in de Zaan’, waarbij drie bruggen worden vervangen. De eerste was de Prins Bernhardbrug, eveneens uitgevoerd door BAM Civiel Noordwest, in opdracht van de gemeente Zaanstad. De derde brug die op het programma staat is de Zaanbrug.
Foto: BAM/Ruud van den Akker
Tekst: Inge Pranger

Reageer op dit artikel