nieuws

Ouderwets vakwerk

bouwbreed

Stratenmakers van P. de Jong BV herstellen de Rietlandenstraat in Emmen in ere. Het is een authentiek veldkeienweggetje zoals van oudsher is te vinden in Drentse boerendorpen als Zuidbarge waaraan ‘het duurste straatje van Emmen’ grenst. Vijf tot zes weken duurt de arbeidsintensieve klus. De lengte van de straat is ongeveer 175 meter. De twee stratenmakers zijn net over de helft en over ongeveer twee weken klaar. “Het is het echte ouderwetse vakwerk”, zegt directeur Fokke de Jong. Hij is blij met deze opdracht van de gemeente Emmen en de keuze voor keien die zo bepalend zijn voor Drenthe.

Stratenmakers van P. de Jong BV herstellen de Rietlandenstraat in Emmen in ere. Het is een authentiek veldkeienweggetje zoals van oudsher is te vinden in Drentse boerendorpen als Zuidbarge waaraan ‘het duurste straatje van Emmen’ grenst. Vijf tot zes weken duurt de arbeidsintensieve klus. De lengte van de straat is ongeveer 175 meter. De twee stratenmakers zijn net over de helft en over ongeveer twee weken klaar. “Het is het echte ouderwetse vakwerk”, zegt directeur Fokke de Jong. Hij is blij met deze opdracht van de gemeente Emmen en de keuze voor keien die zo bepalend zijn voor Drenthe.

Reageer op dit artikel