nieuws

Omzet Duitse bouwersgroeit met 5,3 procent

bouwbreed Premium

De Duitse bouwers met twintig of meer werknemers hebben in juni 5,3 procent meer uit de markt gehaald dan in dezelfde maand vorig jaar. De waarde van de activiteiten steeg naar 7,7 miljard euro.

De Duitse bouwers met twintig of meer werknemers hebben in juni 5,3 procent meer uit de markt gehaald dan in dezelfde maand vorig jaar. De waarde van de activiteiten steeg naar 7,7 miljard euro.
Volgens het Statistisch Bundesamt in Wiesbaden stromen de orders in de eerste helft van het jaar vrijwel even gemakkelijk binnen als in de vergelijkbare periode vorig jaar. Dankzij een stijging van 0,9 procent ligt het opdrachtniveau in de burgerlijke en utiliteitsbouw op 68,6 procent van het volume rond de eeuwwisseling. De infrabouw leverde 1,5 procent in en beweegt zich wat de orders betreft op 85 procent van peiljaar 2000. De 703.000 personen die in juni in de Duitse bouw actief waren, betekenen een afname van de arbeidscapaciteit met 2,4 procent.

Reageer op dit artikel