nieuws

Omzet Bouygues schiet met 15 procent omhoog

bouwbreed

Parijs – Het Franse bouw- en telecomconcern Bouygues heeft in het eerste halfjaar een omzet behaald van 15,3 miljard euro. Dat is 15 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

De bouwpoot voerde de omzet met 20 procent op tot 4,4 miljard. Wegenbouwdochter Colas haalde 14 procent meer omzet binnen en kwam daarmee uit op 5,6 miljard. De grootste vooruitgang boekte echter de vastgoedtak van Bouygues. Die zag de bedrijfsopbrengsten met maar liefst 61 procent stijgen tot 1,3 miljard.
Bouygues haalt nog altijd het overgrote deel van haar omzet uit eigen land, bijna 11 miljard in het eerste halfjaar. Het concern groeit in het buitenland echter harder dan in Frankrijk. Over de eerste zes maanden voerde Bouygues de internationale omzet met 23 procent op tot 4,4 miljard euro. In Frankrijk kwam de stijging uit op 12 procent.
De telecomtak van Bouygues was goed voor 2,4 miljard, een toename van 7 procent. De televisie-activiteiten moesten daarentegen inleveren. Door teruglopende consumentenuitgaven en de verslechterde advertentiemarkt daalde de omzet van de tv-poot met 5 procent tot 1,3 miljard.

Reageer op dit artikel