nieuws

Noren investeren fors in windturbineparken

bouwbreed Premium

De Noorse energiebedrijven Statkraft en Agder Energi investeren fors in de ontwikkeling van landgebaseerde windturbineparken. De bedrijven hebben daarvoor een gezamenlijke maatschappij – Statkraft Agder Vind DA – opgericht. De joint venture heeft plannen voor 27 turbineparken waarvan volgens de partners normaal gesproken vergunningtechnisch tot 2015 circa de helft kan worden gerealiseerd.

De Noorse energiebedrijven Statkraft en Agder Energi investeren fors in de ontwikkeling van landgebaseerde windturbineparken. De bedrijven hebben daarvoor een gezamenlijke maatschappij – Statkraft Agder Vind DA – opgericht. De joint venture heeft plannen voor 27 turbineparken waarvan volgens de partners normaal gesproken vergunningtechnisch tot 2015 circa de helft kan worden gerealiseerd.

Reageer op dit artikel