nieuws

Nieuwe koers Eriks leidt tot omzetstijging van 9 procent

bouwbreed

Technisch handelsonderneming Eriks heeft in de eerste zes maanden van dit jaar de omzet met 9 procent weten op te voeren tot 518,8 miljoen euro

Dat heeft het bedrijf, dat onder meer afsluiters, slangen en flensafdichtingen levert aan installatiebedrijven en industriële ondernemingen, gisteren bekendgemaakt.
Overnames van onder meer het Duitse Schmitztechniek, de Poolse bedrijven TIM en Hydro-met en het Nederlandse Wielens Beheer hadden een positieve invloed op de omzet. Daarentegen ‘verloor’ Eriks ruim 25 miljoen aan omzet als gevolg van ongunstige wisselkoersen.
Het eerste halfjaar van de onderneming uit Alkmaar stond vooral in het teken van de strijd rond Econosto. Eriks overtrof met een bod van 130 miljoen euro uiteindelijk investeringsmaatschappij Gilde, die ook zijn zinnen had gezet op het Rotterdamse bedrijf. Inmiddels heeft Eriks 99,6 procent van de aandelen Econosto in handen. De nieuwste aanwinst is goed voor een jaaromzet van ongeveer 250 miljoen euro. In de halfjaarcijfers van Eriks is een maand omzet en winst verwerkt.

Succesvol

Eriks zag het bedrijfsresultaat met 18,7 procent stijgen tot 43,6 miljoen euro. Onder aan de streep hielden de Alkmaarders 28 miljoen over, ruim 20 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. “Alles wijst er op dat de door Eriks ingeslagen weg succesvol is”, concludeert topman Jan van der Zouw in een toelichting op de resultaten. Volgens de bestuursvoorzitter is Eriks door de overname van Econosto uitgegroeid tot “de onbetwiste Europese marktleider” in afsluiters industriële slangen en flensafdichtingen. “Eriks maakt nu met 5400 fte’s op jaarbasis een omzet van ruim 1,2 miljard.”

Reageer op dit artikel