nieuws

Nieuwe directie bij bureau Noord-Zuidlijn

bouwbreed Premium

De gemeente Amsterdam heeft Peter Dijk (40) benoemd tot directeur van het projectbureau Noord-Zuidlijn. Dijk volgt Henk van Veldhuizen op, die de afgelopen vijf jaar de rol van directeur heeft vervuld.

De gemeente Amsterdam heeft Peter Dijk (40) benoemd tot directeur van het projectbureau Noord-Zuidlijn. Dijk volgt Henk van Veldhuizen op, die de afgelopen vijf jaar de rol van directeur heeft vervuld.
Dijk was sinds 2007 werkzaam als directeur afbouw Betuweroute. Eerder werkte hij al als bouwmanager aan de Noord-Zuidlijn. Volgens verantwoordelijk wethouder Tjeerd Herrema is Dijk met zijn ervaring in grote infrastructurele projecten bij uitstek geschikt om de aanleg van de nieuwe metrolijn tot een goed einde te brengen.
Binnenkort beginnen de voorbereidingen voor de bouw van de tunnel en komt de aanleg van de lijn in een nieuwe fase.
Van Veldhuizen slaagde erin de condities waaronder de lijn wordt aangelegd te verbeteren. Zo zijn er nieuwe afspraken met de aannemers tot stand gekomen en betere afspraken gemaakt met de bewoners langs de metrolijn.

Reageer op dit artikel