nieuws

NCC blijft op de been met gww en asfalt

bouwbreed

De Zweedse bouwer NCC ontloopt de gevolgen van de om zich heen grijpende economische malaise niet, maar houdt de moed er desondanks in. Dat blijkt uit de toelichting die het concern geeft bij zijn donderdag gepresenteerde halfjaarcijfers.

In het woningbouwsegment moet NCC duidelijk inleveren, in het bijzonder in Noorwegen en Denemarken. Maar voor andere segmenten, zoals de gww en de asfaltproductie, blijven de verwachtingen voor het jaar als geheel goed. In vergelijking met de eerste helft van vorig jaar zag NCC de omzet nog fractioneel stijgen naar 3 miljard euro, maar de winst na belasting zakte met 22 miljoen naar 85 miljoen euro. De terugloop in de orderverwerving bleef relatief beperkt. Vorig jaar boekte het bedrijf in de eerste helft van het jaar voor 3,35 miljard aan opdrachten, dit jaar tot en met juni voor 3,2 miljard euro.

Reageer op dit artikel