nieuws

Minilaptop voor buitengebruik

bouwbreed

MINILAPTOP VOOR BUITENGEBRUIK

MINILAPTOP VOOR BUITENGEBRUIK

Compacte lichtgewicht laptops zijn helemaal in de mode. Ze zijn vaak goed voor de basishandeling en communicatie, maar hoge eisen moet je aan dergelijke relatief goedkope computertjes niet stellen. Bij Panansonic onderkennen ze dat probleem met de Toughbook CF-U1. Dat is ook een lichtgewicht laptop (hij weegt net iets meer dan 1 kilogram), maar dan in een robuuste jas en bijbehorende grote duurzaamheid. Bovendien biedt de accu wat bij veel andere mini-laptops veelal ontbreekt: een gebruikstijd van 8 tot 9 uur.
De Toughbook kan tegen een stootje, zoals het vallen van maximaal 1,2 meter hoogte en verder zand, water en andere in de bouw veel voorkomende werkomstandigheden. Daarvoor zorgt ondermeer de rubberen rand waarmee hij is omgeven, maar uiteraard ook de componenten waaruit zijn innerlijk is opgebouwd. Het aanraakscherm is speciaal tegen (te veel) zonnestraling bestand gemaakt. Als CPU is een Intel atom Z520 ingezet en door de 1 GB DDR2 Sdram moet Windows Vista erop kunnen draaien. Meer technische informatie is te vinden op de speciale website over dit soort minilaptops: www.toughbook.eu.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels