nieuws

Isolatieleverancier SIG verhoogt halfjaaromzet

bouwbreed

De Britse bouwmaterialenleverancier SIG heeft in de eerste jaarhelft een omzet geboekt van twee miljard euro, 35 procent meer dan een jaar eerder. De vergelijkbare verkopen gingen met 9 procent omhoog terwijl de onderliggende winst met 20 procent toenam tot 105 miljoen euro.

De Britse bouwmaterialenleverancier SIG heeft in de eerste jaarhelft een omzet geboekt van twee miljard euro, 35 procent meer dan een jaar eerder. De vergelijkbare verkopen gingen met 9 procent omhoog terwijl de onderliggende winst met 20 procent toenam tot 105 miljoen euro.
SIG stelt dat de winst voldoet aan de interne verwachtingen. Weliswaar lijdt de groep onder de problemen in de woningbouw in Ierland, Groot-Brittannië maar ook op het Europese vasteland, maar twee derde van de omzet komt uit de niet-residentiele sector waar de vraag in alle landen robuust blijft. “Ondanks deze bemoedigende prestaties is de groep zich bewust van de mogelijkheid dat de omstandigheden op sommige markten moeilijker worden.”

Reageer op dit artikel