nieuws

Grootaandeelhouderstegen splitsing Hochtief

bouwbreed

De beide grootaandeelhouders ACS en Oleg Derispaska ontkennen pogingen in het werk te stellen om de Duitse bouwer Hochtief op te splitsen. Het bericht kwam in de wereld door een publicatie in een Duits zakenblad. Het bericht dreef kort voor het weekeinde de prijs van het aandeel Hochtief met 7 procent op tot bijna 55 euro.

De beide grootaandeelhouders ACS en Oleg Derispaska ontkennen pogingen in het werk te stellen om de Duitse bouwer Hochtief op te splitsen. Het bericht kwam in de wereld door een publicatie in een Duits zakenblad. Het bericht dreef kort voor het weekeinde de prijs van het aandeel Hochtief met 7 procent op tot bijna 55 euro.
Analisten noemen het aandeel van Hochtief volstrekt ondergewaardeerd en geven een reële prijs van om de 88 euro. De lage waardering van het concern dat vorig jaar een omzet van 16,4 miljard euro realiseerde, leidt keer op keer tot speculaties over overnames en splitsingen. Volgens de geruchtmakende publicatie in het blad Manager wilde het Spaanse concern ACS de uitstekend renderende Hochtiefdochters Turner (Amerika) en Leighton (Australië) inlijven. De Europese bedrijven zouden in handen komen van de Rus Derispaska.

Reageer op dit artikel