nieuws

Grontmij kooptstrafvervolging af

bouwbreed

Grontmij heeft strafrechtelijke vervolging afgekocht door boetes van in totaal 12.000 euro te betalen. Dat heeft het Functioneel Parket van het OM bekendgemaakt. Justitie startte vorig jaar twee strafrechtelijk onderzoeken tegen het ingenieursbureau in verband met overtredingen van de Wet Bodembescherming. In maart 2007 verplaatste Grontmij op het TT-circuit in Assen een hoeveelheid vervuilde grond zonder dat daar melding van was gemaakt bij de provincie. Drie maanden later startte het bureau in Noordenveld met grondsaneringswerkzaamheden zonder dat aan de provincie door te geven. Justitie kwam een transactie met Grontmij overeen, waardoor het bedrijf niet terecht hoeft te staan. De onderneming betaalt een boete van 8000 euro en een van 4000 euro.

Grontmij heeft strafrechtelijke vervolging afgekocht door boetes van in totaal 12.000 euro te betalen. Dat heeft het Functioneel Parket van het OM bekendgemaakt. Justitie startte vorig jaar twee strafrechtelijk onderzoeken tegen het ingenieursbureau in verband met overtredingen van de Wet Bodembescherming. In maart 2007 verplaatste Grontmij op het TT-circuit in Assen een hoeveelheid vervuilde grond zonder dat daar melding van was gemaakt bij de provincie. Drie maanden later startte het bureau in Noordenveld met grondsaneringswerkzaamheden zonder dat aan de provincie door te geven. Justitie kwam een transactie met Grontmij overeen, waardoor het bedrijf niet terecht hoeft te staan. De onderneming betaalt een boete van 8000 euro en een van 4000 euro.

Reageer op dit artikel