nieuws

Glossy Henk helpt te zware bouwvakkers

bouwbreed

Henk is een voorbeeld voor bouwvakkers die gezond willen blijven. Hij eet gezond, loopt en fietst veel naast zijn werk en heeft een keurig gewicht. Henk is een nieuwe glossy die de Stichting Arbouw uitgeeft om ongezond levende bouwvakkers met overgewicht te helpen aan een andere, gezondere levensstijl.

Henk is een voorbeeld voor bouwvakkers die gezond willen blijven. Hij eet gezond, loopt en fietst veel naast zijn werk en heeft een keurig gewicht. Henk is een nieuwe glossy die de Stichting Arbouw uitgeeft om ongezond levende bouwvakkers met overgewicht te helpen aan een andere, gezondere levensstijl.
Reden is dat uit onderzoek blijkt dat 64 procent van de volwassenen in de bouw met overgewicht kampt. Dat is meer dan het landelijk gemiddelde waar ongeveer de helft last van overgewicht heeft.
De doelgeroep is gemakkelijk te vinden. Bedrijfsartsen reiken het blad uit aan bouwvakkers die hen bezoeken voor het periodieke arbeidsgeneeskundig onderzoek. Hij doet dat als zij een zogenoemde Body Mass Index (BMI) hebben van 25 of hoger. Dan beginnen ze in de gevarenzone te komen. Henk is vanaf 10 september te verkrijgen of digitaal te bekijken op www.henkindebouw.nl.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels