nieuws

Geen mega-golfbaan bij Amstelveen

bouwbreed

Er komt geen mega-golfbaan van 43 hectare in de Bovenkerkerpolder bij Amstelveen. Een plaatselijk echtpaar met ambitieuze plannen heeft van de gemeente te horen gekregen dat binnen het huidige bestemmingsplan alleen een kleine golfbaan met 9 holes past. Bovendien mogen er geen nieuwe gebouwen in het gebied komen, zoals in eerdere plannen wel de bedoeling was. Het besluit van de gemeente Amstelveen betekent dat de eerdere steun voor het ambitieuze plan is ingetrokken. Het zogenaamde ‘Golfodrome’, met een oefenbaan en een zalencomplex, kreeg al veel kritiek van natuur- en milieuorganisaties. Bovendien wilde de provincie niet meewerken. Provinciale Staten van Noord-Holland stemden vorig jaar tegen een herziening van het streekplan. Ook hadden de ministeries van Landbouw en Milieu zich tegen de golfbaan uitgesproken.

Er komt geen mega-golfbaan van 43 hectare in de Bovenkerkerpolder bij Amstelveen. Een plaatselijk echtpaar met ambitieuze plannen heeft van de gemeente te horen gekregen dat binnen het huidige bestemmingsplan alleen een kleine golfbaan met 9 holes past. Bovendien mogen er geen nieuwe gebouwen in het gebied komen, zoals in eerdere plannen wel de bedoeling was. Het besluit van de gemeente Amstelveen betekent dat de eerdere steun voor het ambitieuze plan is ingetrokken. Het zogenaamde ‘Golfodrome’, met een oefenbaan en een zalencomplex, kreeg al veel kritiek van natuur- en milieuorganisaties. Bovendien wilde de provincie niet meewerken. Provinciale Staten van Noord-Holland stemden vorig jaar tegen een herziening van het streekplan. Ook hadden de ministeries van Landbouw en Milieu zich tegen de golfbaan uitgesproken.

Reageer op dit artikel