nieuws

Geen bomenkap meer onder dwang

bouwbreed

Minister Cramer zal in Schinveld geen dwang meer gebruiken als er nog meer bos moet worden gekapt voor het naburige militaire AWACS-vliegveld. Die toezegging deed zij aan de gemeente Onderbanken na een informeel overleg. De PvdA-minister volgt hiermee een andere koers dan haar VVD-voorgangster Dekker. Die dwong boskap af via een zogenoemde Nimby (Not in my backyard)-procedure. Mocht het nodig zijn meer bos te kappen dan gebeurt dat in goed overleg met de gemeente, laat Cramer weten.

Minister Cramer zal in Schinveld geen dwang meer gebruiken als er nog meer bos moet worden gekapt voor het naburige militaire AWACS-vliegveld. Die toezegging deed zij aan de gemeente Onderbanken na een informeel overleg. De PvdA-minister volgt hiermee een andere koers dan haar VVD-voorgangster Dekker. Die dwong boskap af via een zogenoemde Nimby (Not in my backyard)-procedure. Mocht het nodig zijn meer bos te kappen dan gebeurt dat in goed overleg met de gemeente, laat Cramer weten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels