nieuws

Deuren Afsluitdijk weer terug

bouwbreed

Den Oever Multipaint Staalconservering, een dochteronderneming van aannemingsbedrijf Frans Nooren, heeft de afgelopen maanden alle 25 sluisdeuren aan de Waddenzeezijde van de Afsluitdijk onder handen genomen. Gisteren werden er bij de Stevinsluizen vijf teruggehangen en morgen volgen – voordat het Nederlandse stormseizoen begint – de laatste tien. In 2009 worden de deuren aan de IJsselmeerkant grondig gerenoveerd.De uit de jaren dertig stammende geklinknagelde, stalen deuren, die 50 ton per stuk wegen en 12 bij 6 meter meten, zijn ontdaan van het oude conserveringssysteem door middel van inductie en voorzien van een drielaagse coating waar Multipaint 10 jaar garantie op geeft. Martin van der Leest, directeur bij Frans Nooren vertelt dat zijn bedrijf in nauwe samenwerking met MNO Vervat ook de betonnen heftorens in de 75 jaar oude dijk heeft gerenoveerd. “Voor ons is dit een prestigeklus. We zorgen ervoor dat de mensen rond het IJsselmeer ook de komende tien jaar droge voeten houden. De dijk en de deuren zijn weer net zo stevig als toen hij werd opgeleverd.”

Den Oever Multipaint Staalconservering, een dochteronderneming van aannemingsbedrijf Frans Nooren, heeft de afgelopen maanden alle 25 sluisdeuren aan de Waddenzeezijde van de Afsluitdijk onder handen genomen. Gisteren werden er bij de Stevinsluizen vijf teruggehangen en morgen volgen – voordat het Nederlandse stormseizoen begint – de laatste tien. In 2009 worden de deuren aan de IJsselmeerkant grondig gerenoveerd.De uit de jaren dertig stammende geklinknagelde, stalen deuren, die 50 ton per stuk wegen en 12 bij 6 meter meten, zijn ontdaan van het oude conserveringssysteem door middel van inductie en voorzien van een drielaagse coating waar Multipaint 10 jaar garantie op geeft. Martin van der Leest, directeur bij Frans Nooren vertelt dat zijn bedrijf in nauwe samenwerking met MNO Vervat ook de betonnen heftorens in de 75 jaar oude dijk heeft gerenoveerd. “Voor ons is dit een prestigeklus. We zorgen ervoor dat de mensen rond het IJsselmeer ook de komende tien jaar droge voeten houden. De dijk en de deuren zijn weer net zo stevig als toen hij werd opgeleverd.”
Foto: Martin Mooij, tekst Armand Landman

Reageer op dit artikel