nieuws

Cramer vs Kramer

bouwbreed

Meryl Streep won een Oscar met haar rol van Joanna Kramer in de film Kramer vs Kramer die ook nog vier andere Oscars won. De Nederlandse pers en hijgerig daar achteraan hollend het Haagse praathuis schrijven nu de vaderlandse versie onder de titel Cramer vs Kramer. Alsof er geen belangrijker zaken zijn bij de huidige stand van de economie, de inzakkende woningmarkt en de toenemende filedruk.

Meryl Streep won een Oscar met haar rol van Joanna Kramer in de film Kramer vs Kramer die ook nog vier andere Oscars won. De Nederlandse pers en hijgerig daar achteraan hollend het Haagse praathuis schrijven nu de vaderlandse versie onder de titel Cramer vs Kramer. Alsof er geen belangrijker zaken zijn bij de huidige stand van de economie, de inzakkende woningmarkt en de toenemende filedruk.
Jacqueline Cramer zit er nu echter mee. Mensen die haar goed kennen, weten zeker dat zij zelf nauwelijks tot geen weet heeft gehad van de beruchte steunbetuiging. Als er iemand is die heel erg gespitst is op de juiste schrijfwijze van haar naam, dan is dat Cramer wel.
De financiële wereld was het nutteloze gekrakeel als gebruikelijk worst. Daar leefden andere problemen en nieuws. Per slot van rekening is het halfjaarcijferseizoen volop bezig. En ook de nakende presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten houden de gemoederen bezig. Wordt het John McCain dan is het duidelijk dat de zorgen over de steeds verder oplopende schuldenlast van de VS alleen maar groter worden. Op de pof leven houdt eens op. Barack Obama zou voor de wereldeconomie derhalve veel beter zijn. Dan mag weer een solide begroting worden verwacht.
De halfjaarcijfers gaven enkele verrassende uitslagen te zien. Na vorige week Heijmans met de weinig florissante cijfers, was het deze week BAM dat met de billen bloot moest. Joop van Oosten liet ze graag zien. Ondanks de verslechterende bouwmarkt in delen van Europa en margedruk als gevolg van fors stijgende prijzen, wist de Bunnikse bouwer prachtige resultaten neer te zetten. De beleggers beloonden al de inspanningen met een koersstijging van 10,6 procent en ook vrijdag ijlde de koerssprong nog wat na. Vanaf maandag speelt het aandeel mee in de eredivisie op de beurs, de AEX. Wellicht dat dit nog een extra positieve uitwerking heeft.
Ballast Nedam ging wat dubbeltjes omhoog en omlaag, maar bleef per saldo ongeveer op zijn plek. Het bedrijf wordt kennelijk kwetsbaarder geacht als vooral nationaal opererende bouwer dan BAM. Of zou die profiteren van het feit dat Kramer geen commissaris meer is?
Ferry Heijbrock

Reageer op dit artikel