nieuws

Contactloze sensor meet positie plunjer

bouwbreed

Gefran meet de stand van een hydraulische plunjer met een nieuwe contactloze sensor. De fabrikant uit het Italiaanse Provaglio d’Iseo gebruikt daarvoor een sensor uit ‘magnetostrictief’ materiaal. Dit materiaal verandert onder de invloed van magnetisme en kan zo bijvoorbeeld de positie van een plunjer bepalen. De sensor wordt in de cilinder gemonteerd en weerstaat daar temperaturen tot 90 graden Celsius, drukken tot 700 bar en een veelvoud van de krachten die bijvoorbeeld in het grondverzet kunnen optreden. Gefran brengt de sensor als type RK op de markt en adviseert de contactloze positiebepaler voor plunjers met een slag van 50 tot 4000 millimeter. De fabrikant rekent een accuratesse voor van 0,02 procent.

Gefran meet de stand van een hydraulische plunjer met een nieuwe contactloze sensor. De fabrikant uit het Italiaanse Provaglio d’Iseo gebruikt daarvoor een sensor uit ‘magnetostrictief’ materiaal. Dit materiaal verandert onder de invloed van magnetisme en kan zo bijvoorbeeld de positie van een plunjer bepalen. De sensor wordt in de cilinder gemonteerd en weerstaat daar temperaturen tot 90 graden Celsius, drukken tot 700 bar en een veelvoud van de krachten die bijvoorbeeld in het grondverzet kunnen optreden. Gefran brengt de sensor als type RK op de markt en adviseert de contactloze positiebepaler voor plunjers met een slag van 50 tot 4000 millimeter. De fabrikant rekent een accuratesse voor van 0,02 procent.

Reageer op dit artikel