nieuws

CNV vraagt faillissement aan voor ladderfabriek

bouwbreed

CNV Metaaltechniek heeft het faillissement aangevraagd van steiger- en ladderfabriek Centrum in Heerenveen. Reden is het niet uitbetalen van de lonen over juli. Door het faillissement aan te vragen kan de bond zorgen dat de lonen worden betaald. Uitkeringsfabriek UWV staat in dit geval garant voor de doorbetaling van de lonen gedurende dertien weken.

CNV Metaaltechniek heeft het faillissement aangevraagd van steiger- en ladderfabriek Centrum in Heerenveen. Reden is het niet uitbetalen van de lonen over juli. Door het faillissement aan te vragen kan de bond zorgen dat de lonen worden betaald. Uitkeringsfabriek UWV staat in dit geval garant voor de doorbetaling van de lonen gedurende dertien weken.
Eerder al liet de bond beslagleggen op de fabriek. Dit gebeurde omdat de twintig werknemers nog 65.000 euro te weinig betaald loon tegoed hebben van de werkgever. Deze zaak heeft al gediend voor de rechter in Leeuwarden, maar het wachten is nog op de uitspraak.

Reageer op dit artikel