nieuws

Burgers erg huiverigvoor grote aankopen

bouwbreed

De koopbereidheid van consumenten is van juni op juli met 8 punten gedaald. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft in zijn conjunctuurmeting slechts één keer vaker een dergelijke val geconstateerd. De daling wordt vooral veroorzaakt doordat de burgers de tijd voor grote aankopen zoals woningen minder gunstig vinden.

De koopbereidheid van consumenten is van juni op juli met 8 punten gedaald. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft in zijn conjunctuurmeting slechts één keer vaker een dergelijke val geconstateerd. De daling wordt vooral veroorzaakt doordat de burgers de tijd voor grote aankopen zoals woningen minder gunstig vinden.
Het vertrouwen in de economie zakte met liefst 18 punten tot -56. Het aantal doemdenkers dat een verdere verslechtering voorspelt, nam afgelopen maand toe van 39 naar 59 procent. Het CBS constateert dat nooit eerder in een jaar tijd het vertrouwen van de consument zo sterk is afgenomen.

Reageer op dit artikel