nieuws

Britse huishoudens in hypotheekproblemen

bouwbreed

Bij 28.568 Britse huishoudens is het afgelopen kwartaal een dwangbevel op de mat gevallen. Sinds 1992 is dat niet meer zo hoog geweest. Ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar is het aantal uitzettingsbevelen met 24 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het Britse ministerie van Justitie. Alleen in het derde kwartaal van 1992 werden meer inbeslagnames bevolen door rechtbanken in Engeland en Wales: 30.587. Toen belandde de Britse economie voor het laatst in een recessie waardoor honderdduizenden mensen hun baan en huis verloren.

Bij 28.568 Britse huishoudens is het afgelopen kwartaal een dwangbevel op de mat gevallen. Sinds 1992 is dat niet meer zo hoog geweest. Ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar is het aantal uitzettingsbevelen met 24 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het Britse ministerie van Justitie. Alleen in het derde kwartaal van 1992 werden meer inbeslagnames bevolen door rechtbanken in Engeland en Wales: 30.587. Toen belandde de Britse economie voor het laatst in een recessie waardoor honderdduizenden mensen hun baan en huis verloren.
In de cijfers zijn ook woningen inbegrepen die op de nominatie staan voor inbeslagname, maar waarvan de eigenaren nog een kans krijgen aan hun hypotheekverplichtingen te voldoen.

Reageer op dit artikel