nieuws

Britse bouwer Carillion zet goede prestaties neer

bouwbreed Premium

De Britse bouwer en dienstverlener Carillion blijft, in de woorden van bestuursvoorzitter Philip Rogerson, sterke prestaties neerzetten. ”De resultaten over de eerste jaarhelft zijn iets boven verwachting en we zijn op het goede spoor om over het hele jaar een sterke vooruitgang te boeken.”

Carillion zag de omzet in de eerste zes maanden met 27 procent toenemen naar ruim drie miljard euro. De winst voor belastingen kwam met 34 miljoen 42 procent hoger uit. De groei is met name te danken aan bouwdiensten en faciliteitenmanagement – goed voor de helft van de omzet – terwijl daarnaast de bouwactiviteiten met name in het Midden-Oosten sterk toenemen. Ook de werkzaamheden in de niet-woningbouw in Groot-Brittannië stemmen tot tevredenheid, waarbij Carillion recent onder meer de opdracht binnenhaalde voor het Mediacentrum voor de Olympische Spelen van 2012.
Het opdrachtenboek is met een kwart toegenomen naar 25 miljard euro, maar dat is grotendeels te danken aan de overname van collega Alfred McAlpine eerder dit jaar. Carillion, dat al eerder Mowlem inlijfde, groeide met die laatste acquisitie tot een bedrijf met meer dan 50.000 werknemers. Carillion meldt verder dat de secondaire markt voor ppp-contracten interessant blijft.
Het bedrijf zelf verkocht in mei en juni haar belang in vier projecten en maakte daarop een winst van bijna 28 miljoen euro. Daarnaast werden contracten gesloten voor twee nieuwe scholenprojecten en is Carillion preferred bidder voor nog eens drie nieuwe ppp’s, twee in de gezondheidszorg en een in het onderwijs.

Reageer op dit artikel