nieuws

Bouwput Stedelijk Museum

bouwbreed

Amsterdam Het uitgraven van de bouwput voor het nieuwe gedeelte van het Stedelijk Museum in Amsterdam vordert. Aannemer Midreth uit Mijdrecht heeft er de handen vol aan. Nog voor de zomer van 2009 moet het nieuwe Stedelijk worden opgeleverd. Daarna duurt het nog tot het einde van het jaar voordat het museum de deuren weer opent voor bezoekers. Om de nieuwbouw mogelijk te maken, werden twee bijgebouwen gesloopt. Daarvoor in de plaats komen twee expositiezalen. Deze zijn ontworpen door Benthem Crouwel Architecten. Verder wordt het hoofdgebouw gerenoveerd.

Amsterdam Het uitgraven van de bouwput voor het nieuwe gedeelte van het Stedelijk Museum in Amsterdam vordert. Aannemer Midreth uit Mijdrecht heeft er de handen vol aan. Nog voor de zomer van 2009 moet het nieuwe Stedelijk worden opgeleverd. Daarna duurt het nog tot het einde van het jaar voordat het museum de deuren weer opent voor bezoekers. Om de nieuwbouw mogelijk te maken, werden twee bijgebouwen gesloopt. Daarvoor in de plaats komen twee expositiezalen. Deze zijn ontworpen door Benthem Crouwel Architecten. Verder wordt het hoofdgebouw gerenoveerd.
De kosten voor de nieuwbouw en de renovatie bedragen in totaal meer dan 107 miljoen euro. Het geld wordt grotendeels opgehoest door de gemeente. Daarnaast doen zowel het Rijk, de provincie als particuliere kunstliefhebbers een duit in het zakje.
Foto: Dijkstra, tekst: Mario Silvester

Reageer op dit artikel