nieuws

Bouwbedrijven leveren 15 procentbeurswaarde in

bouwbreed

Beursgenoteerde bedrijven in de bouw- en installatiesector hebben in een maand tijd zo’n 15 procent van hun waarde verloren. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In mei bedroeg de totale waarde van de bouw- en installatiebedrijven nog 7,6 miljard. In juni was de beurswaarde gedaald naar 6,3 miljard. Oktober vorig jaar lag de waarde nog op 8,6 miljard.
Met de daling in een maand tijd zit de bouw boven het gemiddelde van de koerswaarde van de totale markt. Die bedroeg in mei 524 miljard en daalde naar 457 miljard in juni. De daling in de totale markt over langere tijd is daarnaast minder schokkend verlopen. In oktober vorig jaar, toen de bouw nog 8,6 miljard haalde, bedroeg de beurswaarde van de totale markt 730 miljard. Die is toen geleidelijk afgegleden naar het huidige niveau, terwijl de bouw tussentijds nog omhoog is gegaan.

Reageer op dit artikel