nieuws

Boot drugsverslaafden gerepareerd

bouwbreed Premium

De Boei, een drijvende 24-uurs opvang voor drugsverslaafden in Arnhem, krijgt te maken met grootschalige reparatiewerkzaamheden.

Het schip, geschilderd in opvallend zwart-witte kleuren, heeft door verkeerd gemonteerde ramen forse waterschade geleden. De kosten van het herstel bedragen zo’n 750.000 euro.
Na de oplevering van De Boei, gebouwd door Scheepswerf Grave, kon het regenwater ongemerkt naar binnen sijpelen. Dit bleef zo lang onopgemerkt omdat het water tussen de wanden liep. Uiteindelijk werd de schade zichtbaar: op alle drie dekken is er sprake van opbollende vloeren, kromgetrokken wanden en ontzette kozijnen. Al eerder kreeg De Boei te maken met tegenslag, toen het in 2004 zonk en voor miljoenen moest worden gerepareerd.

Noodvoorziening

De lekkende ramen zijn inmiddels op kosten van de betreffende onderaannemer hersteld. Omdat de gemeente Arnhem wil dat de boot in bedrijf blijft, worden de werkzaamheden in fasen uitgevoerd. Tijdens de renovatie komt achter de drugsboot als noodopvang een ponton te liggen. Op die ponton worden portacabins neergezet, die als tijdelijk onderkomen moeten dienen terwijl de ruimtes onder handen worden genomen. De werkzaamheden worden in een periode van zes tot negen maanden uitgevoerd.
Het schip verhuist eind januari naar de Nieuwe Haven in Arnhem. Gezien de duur van de herstelwerkzaamheden verwacht de gemeente dat ook de noodvoorzieningen meegaan naar de nieuwe locatie.

Reageer op dit artikel