nieuws

Bilfinger Berger mikt op omzet van ruim10 mil jard euro

bouwbreed Premium

Bilfinger Berger koerst af op een jaaromzet van ruim 10 miljard euro. De orderportefeuille groeide afgelopen jaar met 11 procent tot een waarde van 10,1 miljard euro.

De divisie ingenieursbouw zette in de eerste helft van het jaar een omzet neer van 2 miljard euro, 14 procent meer dan in de vergelijkbare maanden van 2007. Het volume aan binnengehaalde werken daalde met 22 procent. Het getal is uiterst geflatteerd vanwege de megaopdracht van 1 miljard euro voor Barwa City uit Katar. Het totale orderbestand nam in een jaar tijd met 3 procent toe tot een waarde van 5,5 miljard euro. Bilfingers markten voor ingenieursbouw zijn buitengewoon goed vanwege de sterke vraag naar verkeersinfrastructuur.
In het segment dienstverlening steeg in de eerste zes maanden de omzet met 17 procent tot 2 miljard euro. De orderportefeuille groeide met 30 procent tot een waarde van 3,6 miljard euro. Als dienstverlener voor de industrie breidde Bilfinger Berger zijn activiteiten uit naar de Verenigde Staten. Met de aankoop van Tepsco verdubbelde de omzet in Amerika tot 350 miljoen euro. Het geld wordt vooral verdiend in de olie- en gasindustrie.
De divisie hoog- en industriebouw slaagde de omzet met 7 procent te verhogen tot 986 miljoen euro. Het orderbestand nam met 9 procent toe tot 2,2 miljard euro.

Reageer op dit artikel