nieuws

Bilfinger Berger bouwt groene ziekenhuizen

bouwbreed

Bilfinger Berger en John Laing nemen in Canada de bouw van twee ziekenhuizen op zich. De klinieken in Kelowna en Vernon vergen een investering van 260 miljoen euro. Het consortium zorgt voor zowel de planning en financiering als de bouw en voor een periode van dertig jaar het beheer. Bilfinger Berger steekt 8,5 miljoen euro eigen geld in de projecten. In Kelowna ontstaan op 37.000 vierkante meter moderne onderzoeks- en behandelingsruimten. 50 Kilometer verderop verrijst een centrum voor diagnoses en therapieën. Beide ziekenhuizen zullen voldoen aan de hoogste eisen van de Canadese raad voor het groene bouwen, zoals geothermische klimaatbeheersing, daken met groen en laadstations voor elektrische voertuigen.

Bilfinger Berger en John Laing nemen in Canada de bouw van twee ziekenhuizen op zich. De klinieken in Kelowna en Vernon vergen een investering van 260 miljoen euro. Het consortium zorgt voor zowel de planning en financiering als de bouw en voor een periode van dertig jaar het beheer. Bilfinger Berger steekt 8,5 miljoen euro eigen geld in de projecten. In Kelowna ontstaan op 37.000 vierkante meter moderne onderzoeks- en behandelingsruimten. 50 Kilometer verderop verrijst een centrum voor diagnoses en therapieën. Beide ziekenhuizen zullen voldoen aan de hoogste eisen van de Canadese raad voor het groene bouwen, zoals geothermische klimaatbeheersing, daken met groen en laadstations voor elektrische voertuigen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels