nieuws

Belgische bouwgroep Louis de Waele in Franse handen

bouwbreed Premium

De Franse bouwgroep Rabot Dutilleul uit Rijsel in Noord-Frankrijk neemt de in 1866 gestichte Belgische bouwonderneming Louis de Waele in Brussel over.

Hoeveel het Franse familiebedrijf, dat tot nu toe alleen in Noord-Frankrijk actief is, maar zijn activiteiten over geheel Frankrijk gaat uitbreiden, voor het Belgische bouwbedrijf heeft betaald, is niet bekendgemaakt. Directeur Maurice de Montjoie, die ook de grootste aandeelhouder van Louis de Waele was, blijft nog vijf jaar aan het hoofd van het bedrijf staan dat financieel gezond is.
Er deden al langer geruchten de ronde dat een overname van Louis de Waele op handen was, maar toch is die overname nog al een verrassing gekomen. Mogelijk heeft de verslechterende conjunctuur en het feit dat de bouw in Belgie, die nu nog goed standhoudt maar een onzekere toekomst verwacht, de overname versneld.
De Waele (369 werknemers) neemt op de lijst van Belgische bouwbedrijven gemeten naar de omzet (ruim 137 miljoen in 2006) de elfde plaats in voorafgegaan door Strabag en Interbuild (10de en 9de). De grootste Belgische bouwonderneming is Besix met een omzet in 2006 van ruim 500 miljoen euro met 556 personeelsleden. De Franse groep, waarvan de familie Rabot Ditilleul 80 procent van de aandelen bezit en het personeel de rest, boekte in 2006 met 1200 werknemers een omzet van 460 miljoen euro en is daarmee drie keer zo groot als Louis de Waele.

Reageer op dit artikel