nieuws

Zonwerende folie maakt ruit bomvast

bouwbreed Premium

Zonwerende folie die ook ultraviolet licht en inbrekers tegenhoudt zonder de aanblik te veranderen van het glas waarop het is geplakt. En als het moet houdt de folie ook na een bomaanslag het glas in de sponningen. Bekaert Specialty Films zegt het allemaal te kunnen bieden met zijn Solar Gard 8 Mil LX70. De fabrikant ontwikkelde deze polyester folie voor etalageglas maar adviseert haar ook voor andere toepassingen.

Zonwerende folie die ook ultraviolet licht en inbrekers tegenhoudt zonder de aanblik te veranderen van het glas waarop het is geplakt. En als het moet houdt de folie ook na een bomaanslag het glas in de sponningen. Bekaert Specialty Films zegt het allemaal te kunnen bieden met zijn Solar Gard 8 Mil LX70. De fabrikant ontwikkelde deze polyester folie voor etalageglas maar adviseert haar ook voor andere toepassingen.
Het product wordt aan de binnenkant van een ruit geplakt. Het materiaal laat daarna nog zo’n 70 procent van het licht door. Een coating uit edelmetaal weert volgens de fabrikant 95 procent van de infrarode en 99 procent van de ultraviolette stralen. Bij breuk houdt de film de scherven vast en vormt een barrière waar inbrekers in de visie van Bekaert maar moeilijk doorheen kunnen. Een krasvaste toplaag houdt de olie netjes.

Reageer op dit artikel