nieuws

Zeven bouwmeesters ontwerpen woonwijk in Amsterdam

bouwbreed Premium

Zeven architecten zijn aangetrokken om de wijk Laan van Spartaan in Amsterdam te ontwerpen. Dat maken stadsdeel Bos en Lommer, Bouwfonds Property Development en corporatie Ymere bekend.

De drie organisaties werken samen bij de ontwikkeling van de buurt. De architectenbureaus zijn MVRDV, Claus en Kaan Architecten, KOW Architecten, Atelier Pro, Dick van Gameren Architecten, DP6, en Diederendirrix. De Laan van Spartaan krijgt 1100 woningen en moet in 2012 gereed zijn.
Dat zo’n groot aantal architecten is aangetrokken, houdt verband met de verschillende onderdelen van de wijk. In het gebied zal niet alleen worden gewoond en gewerkt, er komen ook scholen, sportzalen en culturele en maatschappelijke voorzieningen. “Waar mogelijk worden ruimten dubbel gebruikt”, lichten de initiatiefnemers toe. “Zoals een sporthal waarvan zowel scholen, sportverenigingen als een zorginstelling gebruik maken.”
Vanwege het grote aantal functies binnen het gebied zijn diverse architecten aangetrokken die ervaring hebben met het ontwerpen voor drukke stedelijke gebieden.

Reageer op dit artikel