nieuws

Ymere gaat Hre-ketel in veldtest beproeven

bouwbreed

Woningcorporatie Ymere laat door energieleverancier Nuon twintig woningen voorzien van een Hre-ketel, een cv-ketel die behalve warmte ook elektriciteit levert en daardoor fors op energiekosten kan besparen. De plaatsing is onderdeel van een uitgebreide veldtest die minimaal een jaar gaat duren. Tijdens de veldtest moeten de prestaties van de Hre-ketel verder worden geoptimaliseerd; hij dient dan als voorloper op een grootschalige toepassing. Die wordt vanaf 2010 mogelijk, omdat de ketel dan marktrijp is.

Woningcorporatie Ymere laat door energieleverancier Nuon twintig woningen voorzien van een Hre-ketel, een cv-ketel die behalve warmte ook elektriciteit levert en daardoor fors op energiekosten kan besparen. De plaatsing is onderdeel van een uitgebreide veldtest die minimaal een jaar gaat duren. Tijdens de veldtest moeten de prestaties van de Hre-ketel verder worden geoptimaliseerd; hij dient dan als voorloper op een grootschalige toepassing. Die wordt vanaf 2010 mogelijk, omdat de ketel dan marktrijp is.
In eerste instantie verbruikt de Hre-ketel meer gas, volgens Ymere gemiddeld 180 euro extra per jaar, maar daar staat tegenover dat hij jaarlijks zo’n 500 euro op elektriciteit kan besparen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels