nieuws

Woonbestemming voor scheepswerven

bouwbreed

Twee voormalige scheepswerven aan de Oostdijk in Rotterdam IJsselmonde krijgen een woonbestemming.

Twee voormalige scheepswerven aan de Oostdijk in Rotterdam IJsselmonde krijgen een woonbestemming.
Projectontwikkelaar LSI Project Investment en de gemeente Rotterdam hebben daartoe een samenwerkingsovereenkomst getekend. Op de scheepswerven, die vroeger behoorden tot de concerns Verolme en YVC, verrijzen 550 eengezinswoningen en 300 appartementen. Het gebied krijgt bovendien parken en kades. De ligging aan het water speelt een belangrijke rol in de bouwplannen. Die beginnen overigens pas in het vierde kwartaal van 2009. De laatste huizen worden, zoals de vlag er nu bij hangt, in 2015 opgeleverd.
De betrokken partijen hebben grote verwachtingen van het gebied. De nabijheid van het water biedt veel mogelijkheden.
LSI ontwikkelt zowel kantoren als woningen. Het bedrijf is vooral bezig met grote kantoorprojecten. Daarnaast heeft het zo’n 2500 woningen in portefeuille. In Rotterdam werkt het bedrijf aan onder meer projecten rondom het Centraal Station, het Willemsplein en de Wijnhaven. De ontwikkelportefeuille heeft een totale waarde van 2,5 miljard euro.

Reageer op dit artikel