nieuws

Westerschelde wordt energiecentrale

bouwbreed

Minister Van der Hoeven (economische zaken) geeft 280.000 euro subsidie aan een proef met getijden­energie. Nog dit jaar wordt het experiment in de Westerschelde uitgevoerd. Het plan voorziet in een beperkte proef om met stromend water en een turbine elektriciteit voor maximaal honderd huishoudens op te wekken. De proef moet uitwijzen of deze manier van energieopwekking in de toekomst op grotere schaal kan worden toegepast en of de installatie zout water en storm weerstaat.

Minister Van der Hoeven (economische zaken) geeft 280.000 euro subsidie aan een proef met getijden­energie. Nog dit jaar wordt het experiment in de Westerschelde uitgevoerd. Het plan voorziet in een beperkte proef om met stromend water en een turbine elektriciteit voor maximaal honderd huishoudens op te wekken. De proef moet uitwijzen of deze manier van energieopwekking in de toekomst op grotere schaal kan worden toegepast en of de installatie zout water en storm weerstaat.

Reageer op dit artikel