nieuws

Waterwerk in kerk

bouwbreed

De Johannes de Doperkerk in Leeuwarden wordt verbouwd tot kantoorruimte van 2000 vierkante meter. Centre for Water, Life and Environment neemt er zijn intrek met bedrijfjes die actief zijn op het gebied van water, leven en milieu. Bouwbedrijf Lont uit Sint Annaparochie kocht het gebouw enkele jaren geleden. De aannemer ontwikkelde de verbouwplannen met het Van Hall Instituut en waterinstituut Wetsus, die beide tegenover de voormalige kerk zijn gevestigd. De verbouw en restauratie wordt in opdracht van de Stichting Bedrijfsgebouwen Leeuwarden uitgevoerd. Aan de nok werkt timmerman Wybren Stellema.

De Johannes de Doperkerk in Leeuwarden wordt verbouwd tot kantoorruimte van 2000 vierkante meter. Centre for Water, Life and Environment neemt er zijn intrek met bedrijfjes die actief zijn op het gebied van water, leven en milieu. Bouwbedrijf Lont uit Sint Annaparochie kocht het gebouw enkele jaren geleden. De aannemer ontwikkelde de verbouwplannen met het Van Hall Instituut en waterinstituut Wetsus, die beide tegenover de voormalige kerk zijn gevestigd. De verbouw en restauratie wordt in opdracht van de Stichting Bedrijfsgebouwen Leeuwarden uitgevoerd. Aan de nok werkt timmerman Wybren Stellema.
De Johannes de Doperkerk is in 1934 gebouwd door architect en bouwmeester H.P.J. de Vries uit Rotterdam. Hij werkte daarbij samen met de Leeuwarder architect Arjen Witteveen. Het monument verkeert bouwkundig gezien in een uitstekende staat.

Reageer op dit artikel