nieuws

Voor nieuw station Nijverdal 12,5 miljoen

bouwbreed

De financiering voor de stationsverplaatsing in Nijverdal is rond. Het gaat om een investering van 12,5 miljoen euro. De provincie Overijssel en gemeente Hellendoorn betalen samen 8,5 miljoen, minister Eurlings (verkeer) heeft toegezegd het resterende bedrag op tafel te leggen. Het station verhuist in noordelijke richting en komt aan de vernieuwde N35 te liggen. In het plan werken ProRail en Rijkswaterstaat nauw samen. Zo wordt de spoorlijn over een lengte van 4 kilometer 25 meter verlegd en komt er deels dubbelspoor. De rijksweg en het spoor komen bij het centrum in een tunnel te liggen. De stationsverplaatsing wordt uitgevoerd door de aannemer Leo ten Brinke. De realisatie begint in 2009. In 2013 moet alles klaar zijn.

De financiering voor de stationsverplaatsing in Nijverdal is rond. Het gaat om een investering van 12,5 miljoen euro. De provincie Overijssel en gemeente Hellendoorn betalen samen 8,5 miljoen, minister Eurlings (verkeer) heeft toegezegd het resterende bedrag op tafel te leggen. Het station verhuist in noordelijke richting en komt aan de vernieuwde N35 te liggen. In het plan werken ProRail en Rijkswaterstaat nauw samen. Zo wordt de spoorlijn over een lengte van 4 kilometer 25 meter verlegd en komt er deels dubbelspoor. De rijksweg en het spoor komen bij het centrum in een tunnel te liggen. De stationsverplaatsing wordt uitgevoerd door de aannemer Leo ten Brinke. De realisatie begint in 2009. In 2013 moet alles klaar zijn.

Reageer op dit artikel