nieuws

Volker Wessels krijgtzwartepiet vertraging

bouwbreed Premium

Volker Wessels heeft de installaties van de tunnels in de A73 bij Swalmen en Roermond onderschat en greep niet tijdig in. Dat blijkt uit een rapport van de Departementale Auditdienst dat minister Eurlings (verkeer) heeft laten maken. Onervarenheid met d0x26c-contracten en het ontbreken van een deugdelijk totaalontwerp blijken oorzaken. Opdrachtgever en aannemer is beide te verwijten dat ze niet tijdig problemen signaleerden en nalieten om in te grijpen.

Volker Wessels heeft de installaties van de tunnels in de A73 bij Swalmen en Roermond onderschat en greep niet tijdig in. Dat blijkt uit een rapport van de Departementale Auditdienst dat minister Eurlings (verkeer) heeft laten maken. Onervarenheid met d0x26c-contracten en het ontbreken van een deugdelijk totaalontwerp blijken oorzaken. Opdrachtgever en aannemer is beide te verwijten dat ze niet tijdig problemen signaleerden en nalieten om in te grijpen.
Zodra de tunnels definitief zijn opengesteld komt de aansprakelijkheid aan de orde. Daarbij wordt volgens de minister het rapport gebruikt. Volker Wessels en onderaannemer Homij willen hun eigen opvattingen verdedigen. De kans is daarom groot dat de rechter zich moet buigen over de kostenverdeling.

Reageer op dit artikel