nieuws

Veilingcomplex Plantion gaat naar Ede

bouwbreed

Het bedrijventerrein A12 Ede-Veenendaal wordt de locatie van de nieuwe bloemen- en plantenveiling Plantion. De gemeente Ede heeft de 14,5 hectare grond aangekocht die nodig is voor de vestiging van het complex.

Het bedrijventerrein A12 Ede-Veenendaal wordt de locatie van de nieuwe bloemen- en plantenveiling Plantion. De gemeente Ede heeft de 14,5 hectare grond aangekocht die nodig is voor de vestiging van het complex.
Plantion is het resultaat van een fusie tussen de veilingen van Bemmel en Vleuten. Deze kozen voor Ede omdat de plek op het industrieterrein goed bereikbaar is vanaf de snelwegen A12 en A30. De afgelopen maanden onderhandelde Ede met de eigenaren van de gronden. Later dit jaar verkoopt de gemeente de gronden door aan Plantion.
Het veilingcomplex, een ontwerp van Breddels Architecten uit Heerhugowaard, voorziet behalve in de veilinghal en de tribune in een winkelplein voor groothandelaren en in diverse kantoren. Opvallend is de gestileerde ‘bloemsteel’ als versiering op de gevel van het gebouw.
Naar verwachting gaan eind 2008 of begin 2009 de werkzaamheden van start en wordt de veiling eind volgend jaar in gebruik genomen.

Reageer op dit artikel