nieuws

Veiliger werken met haakse slijper

bouwbreed

De heropstartbeveiliging is een van de voorzieningen waardoor het veiliger slijpen is met de Makita GA5021 CF01 en CFY1. Bij veranderen van werkplek of bij stroomuitval kan de machine niet zomaar opstarten, zij dient eerst bewust te worden uitgezet en vervolgens weer aangezet. De noodzaak daartoe wordt aangegeven door een groene of rode led op de machine.

De heropstartbeveiliging is een van de voorzieningen waardoor het veiliger slijpen is met de Makita GA5021 CF01 en CFY1. Bij veranderen van werkplek of bij stroomuitval kan de machine niet zomaar opstarten, zij dient eerst bewust te worden uitgezet en vervolgens weer aangezet. De noodzaak daartoe wordt aangegeven door een groene of rode led op de machine.
De 125 millimeter haakse slijper heeft een groot vermogen; 1450 Watt. Samen met de antivibratie handgreep maakt dat zwaar doorslijp- en afbraamwerk een stuk comfortabeler.
Het gepatenteerde Super Joint System (SJS) zorgt daarbij voor de veiligheid. Als de schijf vast slaat, vangt een verbindingsveer tussen ankeras en kegelwiel de eerste klap op en wordt het toerental elektronisch verlaagd. Zowel machine als gebruiker loopt daardoor minder schade op.

Reageer op dit artikel