nieuws

Tunnel onder station Hengelo

bouwbreed Premium

Het treinstation in Hengelo gaat op de schop. Het complex krijgt onder meer een voetgangerstunnel. De tunnel is ontworpen door IAA Architecten uit Enschede.

Het treinstation in Hengelo gaat op de schop. Het complex krijgt onder meer een voetgangerstunnel. De tunnel is ontworpen door IAA Architecten uit Enschede.
Het station zal ook op andere manieren worden aangepast. Zo krijgt het een roltrap en een nieuwe lift. Verder wordt aan de zuidzijde van het station een luifel opgetrokken. De voetgangerstunnel krijgt een zogenoemd stemvorkmodel. Dat wil zeggen een centrale tunnel van 12 meter breed, die zich splitst in twee delen. Deze hebben elk een breedte van ongeveer 6 meter.
Station Hengelo zal uitgroeien tot het Centraal Station voor Twente, voorziet ProRail. Die ontwikkeling volgt uit bouwplannen die rond het spoorwegstation worden uitgevoerd. Zo verrijst in de omgeving van het complex onder meer het Pop- en Cultuurpodium Metropool. Ook de ontwikkeling van bedrijfs- en kantoorgebouwen maakt modernisering van het station nodig.
Inmiddels is aannemer Hegeman Beton- en Industriebouw uit Nijverdal aangetrokken om de plannen uit te voeren. Het bedrijf deed de financieel meest aantrekkelijke aanbieding. Het is de bedoeling dat het werk eind van dit jaar begint en in 2010 wordt afgerond.

Reageer op dit artikel