nieuws

Strand spijkervrij met reuzenmagneet

bouwbreed

Met een kraan waaraan een enorme magneet hangt, heeft de gemeente Den Haag honderden spijkers van het Zuiderstrand verwijderd.

Met een kraan waaraan een enorme magneet hangt, heeft de gemeente Den Haag honderden spijkers van het Zuiderstrand verwijderd.
De spijkers zijn op het strand terecht gekomen met Oud 0x26 Nieuw. Tijdens de vreugdevuren gaan grote hoeveelheden kerstbomen en duizenden pallets in vlammen op. Elke pallet telt circa veertig spijkers, stelt de gemeente.
Ondanks opruimwerkzaamheden na afloop met veegploegen en beachcleaners blijven volgens Den Haag altijd honderden spijkers in (onder) het zand achter. Fikse stormen in het voorjaar legden de spijkers bloot. Bewoners van Duindorp troffen de nagels aan en trokken aan de bel bij de gemeente. Den Haag greep in en zette een enorme magneet in om het spijkerprobleem op te lossen. Volgens de hofstad is het strand inmiddels nagenoeg schoon.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels