nieuws

Stop 0x26 Go houdt installatie draaiend

bouwbreed

Een niet geplande uitschakeling van bedrijfsinstallaties kan veel problemen opleveren, met name als er niemand aanwezig is. Niet alleen kan schade ontstaan aan de installatie, maar ook aan gebouwen of zelfs aan de gebruikers ervan. Leverancier van laagspanningsinstallaties en datanetwerken Legrand heeft daar nu een remedie voor: de Stop 0x26 Go uit het Lexic-assortiment.

De Stop 0x26 Go is een geavanceerd resetsysteem, waarvan het kastje simpel is te monteren op aardlekschakelaars en -automaten en op installatieautomaten. Legrand mikt daarbij in eerste instantie op industriële en utiliteitsgebouwen. Daarbij kan worden gedacht aan het borgen van de bedrijfszekerheid van bijvoorbeeld luchtbehandelings- en cv-installaties, beveiligingssystemen, telecommunicatie apparatuur, maar ook aan koelcellen, vijver- en stalbeluchting, zwembadverwarming, algemene verlichting, pompstations en kassasystemen.
Het resetsysteem kan een installatie automatisch testen en deze opnieuw inschakelen wanneer de installatie onnodig uitgeschakeld blijkt. Wanneer een installatie zichzelf echter uitschakelt na een aardlekfout of kortsluiting, dan controleert de Stop 0x26 Go vóór herinschakeling of er geen permanente elektrische- of isolatiefout aanwezig is. Vervolgens schakelt de ‘Stop 0x26 Go’ de beveiligingscomponenten opnieuw in. Bij een permanente fout volgt zowel een visueel als geluidsignaal. Er is ook een ‘autotest’-versie die periodiek de aardlekbeveiliging test. Volgens Legrand is de resetunit alleen geschikt voor vast aangesloten, niet bewegende toestellen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels