nieuws

Ring Brussel van zes naar twaalf rijstroken

bouwbreed Premium

De Vlaamse regering wil de zes baanvakken van de noordelijke Brusselse Ring uitbreiden naar tien of twaalf rijstroken. Op het weggedeelte tussen de autosnelwegen Brussel-Antwerpen (E19) en Brussel-Luik (E40) moeten bij op- en afritten zelfs zeventien rijstroken komen.

De Vlaamse regering wil de zes baanvakken van de noordelijke Brusselse Ring uitbreiden naar tien of twaalf rijstroken. Op het weggedeelte tussen de autosnelwegen Brussel-Antwerpen (E19) en Brussel-Luik (E40) moeten bij op- en afritten zelfs zeventien rijstroken komen.
De uitbreiding staat in een nota van de Vlaamse regering voor de mileueffectrapportage (mer), die zij zonder ruchtbaarheid op internet heeft gezet. De bevolking krijgt (in toptijd voor vakanties) tot 18 augustus om op de nota te reageren. Bij de milieuorganisaties Bond Beter Leefmilieu, Greenpeace en de Fietsersbond is dit niet in goede aarde gevallen.
De nota slaat niet op de twee andere trajecten van de Brusselse Ring tussen de E40 Brussel-Gent en de A12 en de A12 en de E19. Maar volgens een woordvoerder wordt ook daar gekozen voor een uitbreiding naar tien of twaalf rijstroken.

Reageer op dit artikel