nieuws

Palenwoud voor woongebouw

bouwbreed Premium

Den HaagIn de tegen het Westland aan gelegen Haagse nieuwe villawijk Vroondaal is bouwbedrijf Weba uit Naaldwijk begonnen aan een bijzondere klus: het via de lift-slab methode realiseren van een appartementencomplex met zes bouwlagen. De uit de utiliteitsbouw bekende, nog relatief weinig toegepaste bouwmethode wordt hier voor het eerst ingezet voor een woongebouw. Bij de lift-slab methode worden alle voorgespannen vloeren eerst op elkaar gestort op beganegrondniveau en vervolgens langs stalen staanders naar hun definitieve plek getakeld. Dat takelen gebeurt pas na komend najaar, zodat er voorlopig alleen een woud van palen is te zien. Het appartementencomplex is ontworpen door architectenbureau Becka/Van Wilsum uit Den Haag.

Den HaagIn de tegen het Westland aan gelegen Haagse nieuwe villawijk Vroondaal is bouwbedrijf Weba uit Naaldwijk begonnen aan een bijzondere klus: het via de lift-slab methode realiseren van een appartementencomplex met zes bouwlagen. De uit de utiliteitsbouw bekende, nog relatief weinig toegepaste bouwmethode wordt hier voor het eerst ingezet voor een woongebouw. Bij de lift-slab methode worden alle voorgespannen vloeren eerst op elkaar gestort op beganegrondniveau en vervolgens langs stalen staanders naar hun definitieve plek getakeld. Dat takelen gebeurt pas na komend najaar, zodat er voorlopig alleen een woud van palen is te zien. Het appartementencomplex is ontworpen door architectenbureau Becka/Van Wilsum uit Den Haag.
Foto: Ton Borsboom, tekst: Pieter de Mos

Reageer op dit artikel